Valkenieren workshop

Valkenieren workshop

Ervaar de fascinerende wereld van roofvogels met een Valkenieren Workshop

Bent u altijd al gefascineerd geweest door de majestueuze wereld van roofvogels? Wilt u deze indrukwekkende dieren van dichtbij meemaken en zelf leren hoe u ze kunt trainen en hanteren? Dan is een valkenieren workshop bij Valkerij Dominique precies wat u zoekt. Onze workshops bieden een unieke en boeiende inkijk in de kunst van het valkenieren, waarbij u op een leuke en educatieve manier met de vogels aan de slag gaat.

Hoe ziet de valkenieren workshop eruit?

Onze valkenieren workshop begint met een warm welkom en een introductie tot de fascinerende wereld van de valkerij en roofvogels in de natuur. Onze ervaren valkeniers delen hun uitgebreide kennis en passie voor deze bijzondere dieren. U leert over de verschillende soorten roofvogels, hun gedrag, en de basisprincipes van hun verzorging en training.

Tijdens de workshop krijgt u de kans om zelf actief met de vogels te werken. Onder deskundige begeleiding leert u hoe u de vogels van klein tot groot op uw hand kunt laten landen en weer kunt laten vliegen. U maakt kennis met verschillende valkerijtechnieken, waaronder het ‘loeren’, waarbij de roofvogel zijn prooi lokaliseert en besluipt. Bovendien wordt de jacht met roofvogels nagebootst, wat een indrukwekkend en leerzaam onderdeel van de workshop is. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur en is inclusief koffie/thee/fris en vlaai.

Verschillende roofvogels

Geniet van de natuur

Duur: 2.5 uur

Hoogtepunten van de workshop

  • Educatieve introductie: Leer alles over de geschiedenis en de kunst van het valkenieren van onze deskundige valkeniers.
  • Praktische ervaring: Krijg de kans om zelf met de roofvogels te werken en ontdek hoe u deze indrukwekkende dieren kunt trainen en hanteren.
  • Verschillende technieken: Maak kennis met verschillende valkerijtechnieken, waaronder het loeren en het nabootsen van de jacht.
  • Professionele begeleiding: Werk onder begeleiding van ervaren valkeniers die u stap voor stap door het proces begeleiden.
  • Unieke natuurbeleving: Beleef een onvergetelijke dag in de prachtige natuurlijke omgeving van Valkerij Dominique.

Waarom kiezen voor een workshop bij Valkerij Dominique?

Bij Valkerij Dominique combineren we onze passie voor roofvogels met jarenlange ervaring in het geven van workshops en educatieve programma’s. Onze deskundige valkeniers zorgen voor een veilige en inspirerende omgeving waarin u de kunst van het valkenieren kunt ontdekken. Onze prachtige locatie, gelegen in een schilderachtig natuurgebied, biedt de perfecte setting voor een dag vol avontuur en ontdekking.

Bent u klaar om de fascinerende wereld van roofvogels te ontdekken en zelf te ervaren hoe het is om een valkenier te zijn? Reserveer dan uw plek tijdens een van de workshops. Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een email naar