Valkerij workshop

Valkerij workshop

 Een vlucht door de geschiedenis

Ontdek de kunst van het valkenieren tijdens een unieke workshop

Heeft u ooit gedroomd van een reis terug in de tijd, naar een tijdperk waarin mens en roofvogel samen op jacht gingen? Onze Valkerij Workshop biedt u de kans om deze eeuwenoude traditie te ervaren en de bijzondere band tussen valkenier en vogel te ontdekken. Duik in de wereld van de valkerij en laat u meevoeren op de vleugels van de geschiedenis.

De essentie van valkerij

Onze workshop begint met een boeiende uiteenzetting over de oorsprong en evolutie van de valkerij. U leert hoe deze kunst zich heeft ontwikkeld van een noodzakelijke jachttechniek tot een gerespecteerde traditie die de tand des tijds heeft doorstaan. Onze experts delen fascinerende verhalen over beroemde valkeniers uit het verleden en de rol van roofvogels in verschillende culturen.

Praktijkervaring met roofvogels

Na de theoretische introductie is het tijd om zelf de handschoen aan te trekken. Onder begeleiding van ervaren valkeniers maakt u kennis met verschillende roofvogels, van de wendbare sperwer tot de majestueuze steenarend. U leert de basisvaardigheden van het hanteren van deze indrukwekkende vogels en ontdekt hoe u veilig en respectvol met hen kunt omgaan.

Ga terug in de tijd

Eten/drinken inbegrepen

Duur: 2.5 uur

Hoogtepunten van de workshop

  • Historische context: Ontdek de rijke geschiedenis van de valkerij en haar culturele betekenis.
  • Vogelkunde: Leer de kenmerken en gedragingen van verschillende roofvogelsoorten.
  • Praktische vaardigheden: Oefen met het hanteren en aanroepen van roofvogels.
  • Demonstratie: Aanschouw een adembenemende vliegdemonstratie door onze ervaren valkeniers.
  • Ethiek en conservatie: Begrijp de moderne rol van valkerij in natuurbehoud en educatie.

Waarom onze Valkerij Workshop?

Bij ons ervaart u niet alleen de praktische aspecten van het valkenieren, maar duikt u ook diep in de rijke historie en culturele betekenis van deze kunst. Onze deskundige instructeurs combineren jarenlange ervaring met een passie voor educatie, waardoor elke deelnemer een onvergetelijke en leerzame ervaring beleeft.

Bent u klaar om uw horizon te verbreden en een unieke verbinding met de natuur en geschiedenis te ervaren? Schrijf u dan nu in voor onze Valkerij Workshop. Of u nu een natuurliefhebber, geschiedenisfanaat of gewoon op zoek bent naar een buitengewone ervaring bent, deze workshop zal u inspireren en verwonderen.

U kunt deelnemen aan een van de workshops bij ons op locatie, maar het is ook mogelijk om op uw locatie een workshop te geven. De datum is in overleg.