Roofvogeldemonstraties

Onze roofvogeldemonstraties worden gegeven op een professionele, educatieve manier. De vogels laten hun specifieke eigenschappen zien wat zorgt voor indrukwekkende vluchten van klein tot groot. Jullie als toeschouwers staan midden in de belevenis en dichter als dit kan men niet komen bij deze prachtige dieren.

Onze roofvogels houden het publiek ademloos geboeid en in het kader van educatieve programma’s word de pracht en de waarde van roofvogels aan het grote publiek getoond. Hetgeen wij tonen tijdens een roofvogeldemonstratie is de voorbereiding op de jacht, dit houdt in: conditietraining, appeloefeningen, de vogels een nepprooi (balg) of loer laten vangen( slaan). Hierbij geven wij een deskundige uitleg over elke vogel en laten wij ze U hun specifieke eigenschappen zien. Valkerij,  immaterieel erfgoed wordt uitgebeeld en dit zowel in België, Nederland en Duitsland.

Zeg niet roofvogelshow tegen een roofvogeldemonstratie

Ook word het wel eens een roofvogelshow genoemd maar eigenlijk is dit niet de juiste benaming omdat onze roofvogels geen trucjes doen maar enkel gedreven zijn door hun instinct en natuurlijk gedrag vertonen. Om zelf ook het onbeschrijfelijk gevoel te krijgen als valkenier, geven we ook de mogelijkheid om de mensen een vogel naar de hand te roepen zodat men de roofvogel kan ervaren en dus van dichtbij kan zien, voelen, ruiken, waarnemen …

Wij komen naar verschillende evenementen in België, Nederland en Duitsland voor een leerrijke en indrukwekkende presentatie maar u bent ook welkom op onze eigen Valkerij in Diepenbeek. U kan ons ook reserveren voor een natuurbeleving voor je bedrijf, ben je verjaard en gepassioneerd door roofvogels/uilen dan is de kennismaking met onze roofvogels misschien het leukste geschenk voor jou.

Belangrijk: Het welzijn van onze roofvogels komt steeds op de eerste plaats, doet de locatie niet aan de vooraf gestelde eisen dan kan er niet gevlogen worden of worden de vogels niet opgesteld.

Onze roofvogels zien wekelijks publiek en weten goed wat van hun verwacht wordt. Ze zijn vele omgevingsfactoren gewoon, laat je daarom niet verleiden door de pseudo-valkenier en laat het werk over aan professionele valkeniers. Uiteraard zijn wij als professioneel valkerijbedrijf verzekerd tegen ongevallen.